Concerten 2018

zondag 16 december 2018

Kerstconcert in Tolbert
Op zondag 16 december 2018, om 20.00 uur (en niet op 23 december zoals eerder vermeld) kunt u in de sfeervolle kerk van Tolbert het kerstconcert bijwonen. Het concert wordt verzorgd door Jellegeert Postma (orgel) en Berta Kwant (fluit). Ook zal Harke Winter, één van de verhalenvertellers van het vertellerscollectief "Kom op Verhoal", een tweetal kerstverhalen vertellen, waarvan één, getiteld "De vierde herder", in de streektaal, Het Westerketiers.
Jellegeert Postma en Berta Kwant spelen onder meer werken van Bach, Buxtehude en Postma zowel samen als in een aantal solostukken.
Jellegeert Postma studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen achtereenvolgens orgel bij Wim van Beek, koordirectie bij Cees Rotteveel, kerkmuziek bij Caspar Honders, klavecimbel bij Jaques Ogg en schoolmuziek. Reeds vele jaren vormt hij een duo met de blokfluitiste Berta Kwant, met wie hij regelmatig concerten verzorgt in binnen- en buitenland.
Berta Kwant studeerde aan het Stedelijk Conservatorium in Groningen bij Kees Boeke en Baldrick Deerenberg. Zij studeerde af in Amsterdam bij Kees Boeke. Zij treedt regelmatig op, voornamelijk als helft van het duo met organist/klavecinist Jellegeert Postma.
Entree: € 7,50 inclusief koffie/thee
Volgend concert: 10 februari 2019, 15.00 uur. Ton van Eck , orgel en Anne van Eck, viool