Concerten 2018

zondag 22 april 2018

Zondagmiddag 22 april 2018, aanvang 15.00 uur, speelt de bekende klavecinist-organist Johan Brouwer (Groningen) een concert in de kerk van Tolbert. Hij bespeelt het onlangs gerestaureerde Hess-kabinetorgel (1792) én een kopie van een 17e eeuws Frans klavecimbel, gebouwd door David Rubio naar een instrument van Jean-Antone Vaudry (Parijs 1681)
Op het programma staat orgel- en klavecimbelmuziek uit Italië, Noord-Duitsland, Engeland en Bach. Muziek van Giaconto Nebl, Domenico Zipoli, Dietrich Buxtehude, Johann Christoph Pepusch, Henry Purcell en Johann Sebastian Bach.
De toegangsprijs bedraagt 7,50 euro (inclusief koffie/thee en een programma met een uitvoerige toelichting op de te spelen werken).
Johan Brouwer studeerde aan de conservatoria in Groningen en Amsterdam orgel, muziektheorie en klavecimbel. Voor dat laatste instrument studeerde hij daarna ook nog bij de vermaarde klavecinist Gustav Leonhardt. Daarnaast was hij in het verleden ook vele jaren werkzaam als leider van het Collegium Musicum Groningen (dat speelde op authentieke instrumenten) en als koordirigent. Tegenwoordig is hij nog actief als instrumentalist. Van zijn hand verschenen de afgelopen jaren ook diverse CD’s met orgel- en klavecimbelmuziek, alle uitgevoerd op historische instrumenten of kopieën daarvan.

Zaterdag 9 juni 2018, 20.00 uur Ernst Sillem Hoeve concert, fluit en orgel