Concerten 2019

Zondag 23 juni 2019, 15.00 uur

Ernst Sillem Hoeve-concert met viool en orgel in Tolbert


Op zondag 23 juni om 15.00 uur geven violist Evert Sillem en organist Jochem Schuurman een concert in de dorpskerk van Tolbert. In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” brengen zij een gevarieerd programma met composities uit de 17-de en 18-de eeuw van Teleman, Muffat, Pasquini, Vivaldi, Bach, Händel, Eberlin en Leopold Mozart. De entree is € 7,50 inclusief een kop koffie of thee.

Evert Sillem kreeg zijn eerste vioollessen van Coosje Wijzenbeek en Davina van Wely en studeerde vervolgens aan de conservatoria van Utrecht, Den Haag en Londen. Hij volgde masterclasses bij internationaal bekende violisten.
Een aantal jaren was Evert eerste violist bij het Orquesta Filarmónica de Las Palmas (Spanje), waarna hij bij verschillende Nederlandse orkesten speelde. Naast zijn lespraktijk geeft Evert cursussen in binnen- en buitenland (o.a. Spanje, Cuba) en treedt hij op met verschillende pianisten en ensembles.
Naast zijn lespraktijk in Amsterdam is Evert docent viool en altviool bij een Centrum voor de Kunsten in Zaandam en aan de Vrije Muziekschool Spaarne te Haarlem.

Jochem Schuurman studeerde bij Theo Jellema en Erwin Wiersinga aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij in 2013 cum laude afstudeerde als Master of Music. Hij volgde in Berlijn lessen bij Leo van Doeselaar en Paolo Crivellaro en nam deel aan verschillende masterclasses.
In 2013 kreeg hij het Zilveren Viooltje, een muziekprijs voor jong talent afkomstig uit het noorden van Nederland. Tussen 2015 en 2018 won hij tal van jury- en publieksprijzen op concoursen in Wuppertal, Innsbruck, Lübeck, Hamburg en Haarlem.
Jochem is organist op het monumentale Van Dam-orgel in de Martinikerk te Franeker. Hij treedt op als solist, maar ook als begeleider van andere musici. Verder is hij orgel- en pianodocent en werkzaam als artistiek adviseur voor de Stichting Organum Frisicum.

Zondag 31 maart 2019, 15:00 uur

‘Muziek voor vrienden’ in Tolberter kerk

In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” wordt op zondag 31 maart om 15.00 uur in de Dorpskerk van Tolbert een concert georganiseerd onder de titel “Music for several Friends”.

Jacqueline Dubach (blokfluiten) en Elly van Munster (chitarrone en romantische gitaar) brengen een vrolijk programma vol Engelse barok- en folkmuziek.
De prachtige theatermuziek van Händel en tijdgenoten, uitgevoerd op sopraan-, alt- en tenorblokfluit en chitarrone (basluit), wordt afgewisseld met Ierse en Engelse traditionals: de wilde reels en weemoedige ballades worden begeleid op een 19e-eeuwse gitaar. Toelichtingen op de muziek en de historische instrumenten die Jacqueline en Elly bespelen, geven de finishing touch aan dit sfeervolle concert voor fijnproevers!
De titel van het concert verwijst naar een bundel met bijzondere composities van William Locke, maar ook aan het in het begin van de 18e eeuw populair wordende musiceren voor een vriendenkring. In dit geval voor de Vrienden van de Tolberter kerk en uiteraard ook voor alle andere belangstellenden!
De entree voor het concert is € 7,50 inclusief een kop koffie of thee in de pauze.

Zondag 23 juni 2019, 15:00 uur

'Ernst Sillem Hoeve' concert
Evert Sillem, viool
met organist