Op zondag 3 april om 15.00 uur wordt in de dorpskerk van Tolbert het programma Baisez Moi – Kus me gebracht, een voorstelling over liefde, verlangen en de dood.
Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet composities van Josquin des Prez en ‘spoken word’ als hedendaagse reacties daarop. Dit eerbetoon aan de componist komt 501 jaar na zijn overlijden.

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van eenstemmige gregoriaanse gezangen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze liederen tot bouwwerken met verschillende zanglijnen waarbij elke stem even belangrijk is.
Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met ‘spoken word’. Deze teksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen en worden door Sarah ten gehore gebracht.

Het Gebint Kwintet bestaat uit Corin Tholen (sopraan), Hiltje Kamminga (alt), Karel Eggen (tenor), Peter Naaktgeboren (tenor) en Peter Roelofsz (bas).
Het optreden duurt ruim een uur; na afloop is er koffie of thee.
Entree: € 12,50 (incl. koffie/thee)
Vrienden van de Tolberter Kerk: € 10,00
Kinderen (basisschool): gratis

Kaarten reserveren kan via e-mail: ollebuurt@gmail.com of reserveringstelefoon: 06-19 89 35 78.