Zoals de Hollandse schilders in de 17e eeuw met hun schetsboek over de Alpen trokken om zich de Italiaanse landschapsstijl eigen te maken, zo zetten ook vele componisten en musici uit die tijd koers naar het zuiden om met eigen oren de Italiaanse muziek te horen.

Want sinds het ontstaan van de opera, met zijn elegante belcanto-zang en zijn bijzondere harmonieën, raakte heel Europa gefascineerd door deze nieuwe muziekstijl. Wat een virtuositeit! Wat een drama!
Die nieuwe muziek vond gretig aftrek, en zo’n beetje iedere componist kreeg wel een flinke tik van Italië. Dat had ook zijn weerslag op de kamermuziek. Elke sonate werd een dramma per musica in het-klein, een verfijnd theatraal verhaal in muziek, voor twee of drie spelers.

Twee Italiaanse steden gaven daarbij letterlijk en figuurlijk de toon aan, Venetië en Napels, met als boegbeelden de componisten Antonio Vivaldi en Francesco Mancini.
Hun muziek vormt het kader van het programma “Een tik van Italië…”; een muzikale reis die de artistieke rijkdom van het 17e– en 18e-eeuwse Italië tot leven brengt in een warmbloedig programma, met soms een vleugje drama en altijd een zonnige afdronk! Belissima !

Het concert wordt uitgevoerd door Hetteke Wapenaar en Jacqueline Dubach (blokfluiten), Elly van Munster (chitarone) en Peter Visscher (orgel).
Met dank aan de conferentieoord/hotel Ernst Sillem Hoeve in Den Dolder (mede-eigenaar van het H.H. Hess-orgel).

Zaterdag 14 mei 2022, 20.00 uur
Entree: € 12,50
Vrienden van de Tolberter Kerk: € 10,00
Kinderen in de basisschoolleeftijd: gratis
Inclusief een kopje koffie/thee in de pauze

Kaarten bestellen is mogelijk via e-mail ollebuurt@gmail.com of reserveringstelefoon 06-19 89 35 78.