Op zondag 11 december 2022 om 15.00 uur wordt een Concert in Kerstsfeer georganiseerd met medewerking van Berta Kwant (blokfluiten), Jan Bartlema (gitaar) en Jangeert Postma (piano en orgel). Op het programma staan werken van Johann Ludwig Krebs, Johann Sebastian Bach, Adriaan Engels, Alexandere Guilmant, Augustin Barrios, Gerald Schwertberger en Juan Bautista Comes.

Berta Kwant studeerde blokfluit aan het Stedelijk Conservatorium in  Groningen bij Kees Boeke en Baldrick Deerenberg. Zij studeerde af in Amsterdam bij Kees Boeke. Tijdens en na haar studie gaf zij jarenlang les in Groningen, Haren en Assen. Verder maakte zij deel uit van verscheidene barok-ensembles. Zij treedt regelmatig op, voornamelijk als helft van het duo met organist/klavecinist Jellegeert Postma.

Jellegeert Postma studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen achtereenvolgens orgel bij Wim van Beek, koordirectie bij Cees Rotteveel, kerkmuziek bij Caspar Honders, klavecimbel bij Jaques Ogg en schoolmuziek. Als cantor/organist is hij verbonden aan de kerken van Grootegast en Hardegarijp.
Hij was docent aan de muziekopleiding van ROC Friese Poort te Drachten en is cursusleider bij het landelijk Dienstencentrum van de PKN voor de opleiding kerkmuziek, die leidt tot de bevoegdheidsverklaring III.
Regelmatig geeft hij concerten en verleent hij medewerking als continuo speler aan cantate- en oratoriumuitvoeringen, en als klavecinist aan optredens van barokensembles. Al vele jaren vormt hij een duo met de blokfluitiste Berta Kwant, met wie hij concerten verzorgt in binnen- en buitenland.

Jan Bartlema begon zijn studie klassiek gitaar in Zwolle en Enschede bij resp. Pieter van der Staak en Jorge Oraison. Na  zijn conservatorium vervolgde hij zijn studie bij Milan Zelenka in Praag. Jan speelt naast solo recitals veel kamermuziek in verschillende bezettingen. Daarnaast is hij actief als componist en zijn er diverse werken uitgegeven bij uitgeverijen in Canada en Europa. Jan heeft vier solo cd’s uitgebracht en twee met kamermuziek. Hij geeft regelmatig concerten in binnen- en buitenland waaronder Canada, USA, Rusland en China. In het dagelijks leven is Jan docent bij de opleiding Onderwijs-assistent-muziek aan ROC Friese Poort in Drachten.

De entree is € 12,50; voor donateurs van de Stichting Vrienden van de Tolberter Kerk: € 10,00. Dit is inclusief een kopje koffie of thee in de pauze. Kinderen in de basisschoolleeftijd mogen gratis naar binnen.