Op zaterdag 4 maart om 20.00 uur wordt weer een concert georganiseerd in de Dorpskerk van Tolbert aan de Hoofdstraat 48.

In de serie “Muziek in d’Olle Buurt” brengt het Van Zijl Consort samen met sopraan Christy Luth een programma met werken van Johann Sebastian Bach. Het ensemble (viool, fluit, orgel en klavecimbel) speelt onder meer een deel uit de Triosonate uit het “Musikalisches Opfer” en een bewerking van de zesde orgeltriosonate. Zij begeleiden verder de sopraan in twee prachtige aria’s uit de cantates van Bach en een aria uit zijn Johannes-Passion.

Tussendoor vertelt Rinke van der Valle (auteur van het boek “Geen dag zonder Bach”) verhalen uit het leven van Johann Sebastian Bach die te maken hebben met de werken die uitgevoerd worden.

Van Zijl Consort
Het Van Zijl Consort bestaat uit Marjolein de Goede (viool), Robert Jan van der Feen (fluit) en Rigobert van Zijl (klavecimbel en orgel).

Soliste Christy Luth
Sopraan Christy Luth is regelmatig te horen als soliste bij oratoria en cantates, maar ook in de intiemere setting van het Lied, samen met pianiste Ellyne Wieringa. Christy zong oude muziek met o.a. het Consort for 18th Century Music en Barokensemble Eik en Linde. Sinds 2017 is ze actief als zang- en theoriedocente bij de Roden Girl Choristers o.l.v. Sonja de Vries. Ook heeft ze een eigen lespraktijk in Groningen. Ze zingt graag koormuziek, om die reden liep ze stage bij het Nederlands Kamerkoor en bij het Groot Omroepkoor.
Christy ontdekte het zingen toen ze veertien was, met name in de klassieke muziek wilde ze zich verdiepen. Aan het Prins Claus Conservatorium studeerde ze eerst bij Marion van den Akker, vervolgens bij Marcel Boone en ze studeerde succesvol af bij Hanneke de Wit. In 2019 behaalde ze haar Master of Music-diploma. Daarbuiten heeft ze lessen gevolgd bij Marjan Kuiper, Margreet Honig, pianist Eelko Molenaar, ademcoach Paul Triepels en Bach-specialist Nico van der Meel. Haar liefde voor vreemde talen speelde een grote rol in de keuze voor haar vak. Momenteel volgt ze lessen bij sopraan Miranda van Kralingen.

Kaarten kosten € 12,50 incl. koffie of thee in de pauze. Donateurs van de Vrienden van de Tolberter Kerk betalen € 10,00. Dit is het 163-ste concert in de serie.

Reserveren kan via ollebuurt@gmail.com
Meer informatie op www.ollebuurt.nl