Rinke van der Valle over de Hohe Messe van Johann Sebastian Bach

In de serie Muziek in d’Olle Buurt organiseert de Stichting Vrienden van de Tolberterkerk op vrijdag 29 oktober 2021 om 19.30 uur een lezing. Rinke van der Valle spreekt in de CazemierBoerderij aan de Hoofdstraat 27 in Tolbert over de Hohe Messe, het vocale meesterwerk van Johann Sebastian Bach dat wereldwijd nog vaker wordt uitgevoerd dan de Matthäus Passion.

De titel van de lezing is: “Bachs muzikale testament”. In de lezing zal Rinke van der Valle aan de hand van video- en geluidsfragmenten dieper ingaan op die achtergronden van dit stuk. Hij behandelt aspecten als: de lange ontstaansgeschiedenis, de opbouw, de woord-toonrelatie, de ontvangst van de Hohe Messe en de uitvoeringspraktijk.

De lezing wordt gehouden van 19:30 tot circa 22:00 uur inclusief een pauze. Vanwege de Covid-19-richtlijnen wordt belangstellenden gevraagd zich van tevoren opgeven via e-mail: ollebuurt@gmail.com of telefoon 06-30 12 47 02, onder vermelding van naam, aantal personen en telefoonnummer. Bij grote belangstelling wordt bij de ingang een coronacheck uitgevoerd.
Let dus op: de lezing is NIET in de kerk van Tolbert, maar in de CazemierBoerderij!

De entree bedraagt € 7,50, inclusief een kopje koffie of thee.
Voor donateurs van de Stichting Vrienden van de Tolberterkerk is de toegang gratis.